Florisca van Willegen begonnen als nieuwe predikant.

Florisca is 3 oktober jl. bevestigd in Goede Rede

Almere 4 oktober 2021:


We hadden een blije en inspirerende verbintenisdienst, 3 oktober jongstleden. Riek van Haeringen zegende onze nieuwe predikant, Florisca van Willegen. Zij las uit Genesis en herinnerde ons hoezeer wij mensen onderdeel zijn van de aarde. ‘JHWH God boetseerde de aarde, stof van de akker, levensadem blies hij in zijn neus en de mens werd een levende ziel’.

Florisca leidde verder de dienst. Ben en Annemarie speelden fluit; Dick Klomp speelde het orgel. Heel veel mensen maakten brood en soep klaar, die we met zo’n 100 mensen aten. Er waren kinderen, opgevangen door Baukje en Mirjam.

Het was goed.
Een filmmontage van de viering is te vinden op ons YouTube kanaal:

Almere 1 oktober 2021

Een interview met ds. F. van Willegen op Omroep Flevoland vindt u onder de knop Actueel hierboven.

Almere 14 september 2021

Op 13 september mochten we Florisca van Willegen-Kerkvliet begroeten als onze nieuwe wijkpredikant in Goede Rede. Een bijzondere mijlpaal die een nieuw tijdperk inluidt.
Florisca werd met bloemen, koffie en wat lekkers daarbij ontvangen door Baukje Veenstra en Ursul Kriekjes.


Henk Sloot leidde Florisca rond langs alle ruimtes en hoekjes in Goede Rede met daarbij veel praktische tips.
En natuurlijk werd daarbij de sleutel van Goede Rede overhandigd.

Vervolgens gaf Jan Denkers uitleg over de Protestantse Gemeente Almere en de recente ontwikkelingen binnen de AKR, waarna, samen met Rennie Denkers, in informele sfeer een lunch werd genuttigd in Goede Rede. Eén en ander werd afgesloten met een korte rondleiding met uitleg door het centrum van Almere-Haven.

En daarna begon het echte werk al een beetje door, samen met voorzitter Hajo Witzel, alvast wat zaken voor de verbindingsdienst op 3 oktober voor te bereiden.
Het was een bijzondere dag met een vol programma, veel indrukken voor Florisca en een markante mijlpaal voor Goede Rede!
In de komende weken volgen meer kennismakingsgesprekken. Daarover leest u later meer in Goede Rede Post.


Wij wensen Florisca Gods zegen,
en heel veel succes met haar roeping in Goede Rede!