Geen fysieke PKN diensten

N.a.v. de lockdown die gisteren is afgekondigd hebben wij als WKR besloten weer terug te schakelen naar Digitale Vieringen.In het besef dat dit weliswaar geen richtlijn vanuit het RIVM of de overheid is, en dat ook de PKN deze maatregel (nog) niet heeft afgekondigd; vinden wij dat we toch deze maatregel moeten nemen. Als kerk staan wij middenin de maatschappij; onze beslissing is voortgekomen vanuit het solidariteitsprincipe en de verantwoordelijkheid die wij hebben naar onze gemeenteleden.Zo snel mogelijk zal dit besluit via de bekende kanalen worden gecommuniceerd.
De consequenties op een rij:

  • Het besluit betreft de Protestantse- en Oecumenische Vieringen; de parochie moet betreffende de Katholieke Vieringen nog een besluit nemen. 
  • Wij willen na 19 januari weer terugkeren naar de huidige situatie van fysieke vieringen.
  • De beide gezinsvieringen van 24/12 komen te vervallen.
  • De vieringen van 24/12 en 25/12 zullen op een eerder tijdstip moeten worden opgenomen; 31/12 was al bedacht als Digitale Viering.

Hoewel het moeilijk was om deze beslissing te moeten nemen, en wij heel goed begrijpen hoe ingrijpend dit voor veel mensen zal zijn; zijn wij er van overtuigd dat we dit kunnen uitvoeren. Net als we dit in de periode tussen 13/3 en 30/8 hebben gedaan.

Hajo Witzel, voorzitter WKR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *